COA ontkent koikarpermaal vluchtelingen in Hoek

De diefstal van een peperdure koikarper door vluchtelingen uit een vijver op vakantiepark Marina Beach is 'pertinent niet waar'. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. De beheerder op het vakantiepark spreekt over een 'bullshit-verhaal'.

Reactie COA
Volgens een woordvoerder van het COA is het verhaal volslagen uit de lucht gegrepen. Volgens het COA wordt er op het park niet gebarbecued door de vluchtelingen. Ook beschikken de vluchtelingen niet over het materiaal om zo'n vis te vangen.

Reactie beheerder
Een verslaggever van Omroep Zeeland heeft de beheerder van vakantiepark Marina Beach via de intercom op het vakantiepark gesproken. De beheerder noemt het verhaal 'bullshit'. "Ik heb dit nooit verteld en ik zou ook niet weten wie er hier zo'n koivijver heeft. En als u het niet erg vindt, geniet ik verder van mijn zondag", aldus de beheerder.

Barbecue
De Telegraaf berichtte zondagmorgen dat vluchtelingen die op Marina Beach verblijven, de vis van duizenden euro's op de barbecue hebben gelegd. De krant meldt dat voor alle zekerheid de achttien koikarpers die nog in de vijver waren achtergebleven in veiligheid zijn gebracht.


Deel dit artikel: