Nabestaanden nog niet klaar met uitvaartduo

Twee nabestaanden die zich opgelicht voelen door het uitvaartduo Rob K. en Pamela B. hebben het hoofdstuk na zeven maanden nog niet afgesloten. De uitvaartondernemers achter Uitvaartzorg Memoriam Walcheren kwamen in opspraak nadat bleek dat er problemen waren met de rekeningen.

Langslepend conflict
Na het verlies van een dierbare namen de nabestaanden voor de begrafenis Uitvaartzorg Memoriam Walcheren in de arm. Waar de nabestaanden niet op hadden gerekend was een langslepend conflict waarbij aanmaningen en deurwaarders geen uitzondering waren. De uitvaartondernemers zelf waren niet bereikbaar voor commentaar.

In opspraak
De nabestaanden betaalden de ondernemers en lieten de overlijdensverzekering aan hen uitbetalen. Vervolgens betaalden het duo niet alle rekeningen en werd het adres van nabestaande als factuuradres genoteerd bij rekeningen. Nabestaanden kregen vervolgens met aanmaningen en deurwaarders te maken.

Lees ook: Uitvaartondernemer zorgt voor spoor van ellende

Niet afgesloten
De nasleep voor de groep nabestaanden die in zee gingen met Uitvaartzorg Memoriam Walcheren is nog niet klaar. In augustus werd het bedrijf failliet verklaard. "Dat zie ik niet als een overwinning", zegt nabestaande Andres Dirks. "Ik had liever gezien dat ze iedereen desnoods met een betalingsregeling hadden terugbetaald." Nu buigt de curator zich over de schuldvragen. Nabestaanden Rob van der Bovenkamp en Andres Dirks hebben van de curator vernomen dat ze nergens op moeten rekenen.

Lees ook: Benadeelde lotgenoten uitvaartduo bijeen

Burn-out
Nu gaat het goed met Van der Bovenkamp en Dirks, maar de zaak is ze niet in de koude kleren gaan zitten. Dirks zat naar eigen zeggen tegen een burn-out aan en Van der Bovenkamp heeft heel wat slaap verloren met nadenken over de kwestie. Het gaat nu beter met ze, maar ze kunnen het boek nog niet sluiten.

Toekomst
De nabestaanden hopen dat het uitvaartduo wordt veroordeeld voor wat ze hebben gedaan. "Al gaan ze op het kerkhof maar gras maaien of kuilen graven", zegt Van der Bovenkamp. Dirks hoopt ook dat er gevolgen zullen zijn voor de uitvaartondernemers, maar hij gelooft niet dat hij aan het eind van de rit zijn geld terug heeft.

Dossier
Meer lezen over dit verhaal? Bekijk de eerdere berichten hierover in het dossier uitvaartzaak.

Deel dit artikel: