Mondhygiëniste heeft praktijk met klokkenkoord

Een jaar heeft het geduurd, de verbouwing van het kerkgebouw in Zandstraat. De kerk werd een jaar geleden gekocht door Dorota Visser. Ze is mondhygiëniste en in januari doet ze haar eerste behandelingen op de nieuwe locatie. De kerk is haar praktijkruimte geworden.

Laatste loodjes
De kerk is inmiddels goed aangepakt. De laatste hordes worden deze weken genomen, het storten van de vloer en de laatste lik verf. Dan heeft de kerk in Zandstraat in totaal vijf gebruiksklare behandelkamers.

Verkeken
"Ik heb me regelmatig afgevraagd waar ik aan begonnen was", zegt de mondhygiëniste. "Ik heb me er wel op verkeken, want ik had verwacht dat het minder werk zou zijn. Nu is mijn behandelkamer klaar, maar de verbouwing zal nog wel even duren."

Klok
In de voormalige kerk uit 1949 zijn nog veel details die verwijzen naar de tijd dat de mis er nog werd opgedragen. In de behandelkamer van Dorota is de tabernakel nog te zien en in een hoek hangt het klokkenkoord waarmee de klok in het torentje nog altijd kan worden geluid.

Uitdaging
"Ik kan iedereen die van een uitdaging houdt, aanraden een kerk te kopen", glundert Dorota. Toch was deze kleine kerk voor haar groot genoeg. "De kerk in Sas van Gent staat ook te koop, maar die is toch iets te groot voor me.

Behandelkamers
Dorota heeft nog wat behandelkamers over en hoopt dat ze meer mensen kan vinden die hier hun werkplek van willen maken. Dat is nog niet gelukt vanwege werkzaamheden in haar huidige praktijk in Oostburg. Ze denkt dan aan fysiotherapeuten, schoonheidsspecialisten, want in de ruimtes is alles er op ingericht om er een behandelstoel te kunnen plaatsen. Daarvoor zijn bijvoorbeeld de vloeren verstevigd.

Oostburg
De vaste klanten van Dorotha kunnen ook nog in Oostburg terecht. Ze blijft daar één dag in de week werken, de overige dagen zit ze in haar praktijkruimte in de kerk van Zandstraat. Vanaf 4 januari is haar nieuwe bedrijfspand officieel in gebruik.

Deel dit artikel: