'Werkloosheid Zeeland daalt onder vijf procent'

De werkloosheid in Zeeland zal in 2016 onder de vijf procent dalen. Dat zegt Arnd Thomas, voorzitter van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) in zijn nieuwjaarstoespraak in Terneuzen. Verder trekt de economische groei aan en neemt de werkgelegenheid toe.


Uniek
Volgens Thomas is de daling van de werkloosheid uniek voor Zeeland. "Hiermee presteert Zeeland als beste provincie van Nederland. Daar moeten we trots op zijn", aldus de voorzitter van de BZW.

Groei huizenmarkt
Ook de huizenmarkt in Zeeland trekt aan. "Je ziet gewoon een positieve impuls. We zien nog geen Amsterdamse situaties, maar er is een mooie groei van de huizenmarkt," zegt Thomas. De inflatie blijft laag en de olieprijs daalt nog verder. Dat helpt en stimuleert de export.

Blijven ontwikkelen
Dat de economie aantrekt, moet volgens Thomas geen reden zijn om niet door te gaan met ontwikkelen. Op gebied van ICT, technologie en informatietechnologie kan in 2016 een slag geslagen worden. "Dit als een bedreiging zien, is fout. We moeten die mogelijkheden pakken en daar met de drie 'o's': ondernemingen, onderwijs en overheid, heel positief op inspelen."

Samenwerken
Zeeland heeft wat Thomas betreft ook in 2016 heel veel kansen. "Verder uitbouwen op onze sterkte. Landbouw, voeding, chemie. Begin niet steeds aan iets nieuws. Maar we moeten ook kijken naar nieuwe energievoorzieningen. Dit moeten we samen doen. Onderwijs, ondernemers en overheid. Samen is het credo. Daar liggen de kansen."


Foto: archief

Deel dit artikel:

Recent nieuws