Bomruiming in Breskens, inwoners bijgepraat

Tijdelijke bewoners van vakantiehuisjes in Breskens en inwoners van het dorp zijn zaterdag bijgepraat over een aanstaande bomruiming. Het gaat om een Amerikaanse vliegtuigbom, een duizendponder, die halverwege december werd gevonden op vakantiepark Zeebad in Breskens.

Gebied
De bom wordt op 27 januari tot ontploffing gebracht. De omwonenden moeten dan tijdelijk het gebied verlaten. Het gaat om het gebied tussen de Nieuwesluisweg, Langeweg en Nieuwe Slikkenburgseweg bij Breskens. In totaal worden ongeveer 1300 woningen en bedrijven ontruimd.

Verontwaardigd
De bewoners moeten allemaal hun sleutels inleveren. Daar zijn niet alle bewoners blij mee. Eén bewoner reageert verontwaardigd: "Dan zal ik de sleutel van mijn kippenhok maar gaan zoeken dan."Gevonden
De vliegtuigbom is 14 december gevonden op vakantiepark Zeebad in Breskens. De afgelopen jaren zijn er in de gemeente meerder bommen gevonden. Zo werd er in 2013 bij Waterdunen eerder een duizenponder gevonden en moest er in mei 2014 nog een zeemijn tot ontploffing worden gebracht.

Lees ook:
- Vliegtuigbom van 1000 pond gevonden op vakantiepark
- Bom gevonden in Waterdunen bij Breskens
- Zeemijn Breskens alsnog ontploft