Drugsdealers tergen uitgaansleven Hulst

Drugsdealers van buiten de gemeente zorgen voor veel overlast in het uitgaansleven van Hulst. Ze omzeilen het collectieve horecaverbod dat sinds 2006 in de gemeente tegen ze van kracht is en zoeken voortdurend de grens daarvan op.

Verboden
De verboden zorgen ervoor dat mensen die zich hebben misdragen een tijd lang niet in de horeca van Hulst mogen komen. Dat heeft er voor gezorgd dat de overlast het café uit is, maar zich nu op straat bevindt.

Drugs
"De overlast komt van drugsdealers uit Axel en Terneuzen", zegt burgemeester Jan-Frans Mulder. Het gaat dan om dealers die op straat in het uitgaansgebied rondhangen. Daar kan op dit moment moeilijk iets aan gedaan worden volgens de burgemeester. "Je kunt niet zo maar iedereen laten fouilleren", legt Mulder uit.

Verboden
Een horecaondernemer kan iemand altijd een verbod opleggen voor zijn eigen zaak, maar in Hulst werken de ondernemers samen. Krijgt een bezoeker bij een van hen een verbod, dan geldt dat voor alle aangesloten horecabedrijven.

Maatregelen
De gemeente en de horeca denken nu samen na over verdere maatregelen. Zou zouden camera's kunnen helpen met het verzamelen van bewijs. Ook denkt de gemeente na over het instellen van gebiedsverbod voor de overlastplegers zodat ze helemaal uit het centrum van Hulst kunnen worden geweerd.


Gebiedsverbod

Op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening of artikel 172 uit de Gemeentewet kan een rechter, officier van justitie of een burgemeester een gebiedsverbod opleggen. Dan mag deze persoon niet meer in een gebied komen gedurende een bepaalde periode. Dit verbod kan ook aan groepen worden opgelegd in de vorm van een samenscholings- of groepsverbod.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen drugs horeca hulst overlast uitgaan
Deel dit artikel: