Dit zijn de 10 gekste straatnamen van Zeeland

Wat is de gekste straatnaam in Zeeland? Het radioprogramma Goedemorgen Zeeland en de Radiobus gingen de afgelopen dagen op zoek. Stemmen op de gekste straatnaam kan via onderstaande poll.

Wat is volgens jou de gekste straatnaam?
> Bekijk hier de uitslag van de stemming.

1. Eendekotsweg
Hoewel de naam doet vermoeden dat hier heel wat eenden erg misselijk waren, verwijst de naam van de weg in Gapine naar een eendenkot of eendenkooi.

2. Jonkvrouw Geilstraat
Een van de weinige straatjes in het Zeeuws-Vlaamse Sint Anna Ter Muiden is vernoemd naar jonkvrouw Geil. Misschien familie van burgemeester Geill naar wie een straat in Terneuzen vernoemd is.

3. Drie Turkenlaan
Zijstraat van de Kaapduinseweg in Dishoek. Waar de Drie Turken vandaan komen, is onbekend.

4. Weg naar het stomme kruis
Een weg langs de spoorlijn tussen Kapelle en Goes. Een stukje verderop is de Oude weg naar het stomme kruis te vinden.

5. Leuterwegje
Hoewel de meeste mensen meteen aan het mannelijk geslachtsorgaan zullen denken, is het onwaarschijnlijk dat de straat daar naar is vernoemd. Een logischere verklaring voor de straat in Wolphaartsdijk zou een andere definitie van het woord leuteren zijn: kletsen of heen en weer lopen.

6. Eindje de Rondte
Deze straat in Kruiningen doet haar naam eer aan. Wie de hele straat wil zien, loopt zeker een eindje in de rondte.

7. Kakeldans
Iemand met een wilde fantasie zal meteen een feest in een kippenhok voor zich zien, maar de straatnaam in Yerseke verwijst waarschijnlijk naar de voormalige christelijke basisschool met dezelfde naam.

8. Maatjesharingjobsweg
Maatjesharing is eigenlijk Hollandse Nieuwe. Wat Job daarmee te maken heeft, is onbekend, maar het is zeker een opvallende straatnaam in Oosterland.

9. Drie Minuten
Deze straat in Krabbendijke is vernoemd naar een voormalige meestoof in het dorp. Wie er nu doorheen loopt, zal er niet langer dan drie minuten over doen. Volgens een bewoonster is het een straat 'waar geen donder te beleven is'.10. Floddertje/Smeerkees
Beide straten liggen in een wijk in Kapelle met allemaal verwijzingen naar figuren uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Toch zijn Floddertje (het vieze meisje) en Smeerkees (haar nog viezere hond) de opvallendste namen. Alleen al om het feit dat Smeerkees natuurlijk ook een scheldwoord is.


Aan de hand van de stemming wordt de gekste straatnaam woensdag bekendgemaakt.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen straatnaam zeeland
Deel dit artikel: