Miljoenen aan drugs op gestrand schip

De partij drugs die vrijdagavond is gevonden op een gestrande sportvisboot op het strand van Cadzand-Bad is tientallen miljoenen euro’s waard. Het gaat om enkele honderden kilo’s cocaïne. Dat zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie, die de vondst onderzoekt.

Eén verdachte
Er is één verdachte aangehouden; een 24-jarige Nederlander. Zijn woonplaats is niet bekend gemaakt. De politie is nog op zoek naar drie andere betrokkenen. De boot was in de nacht van donderdag op vrijdag in de problemen geraakt, waarna de bemanning door de KNRM Breskens van de boot is gehaald.


Lees ook: Vier vissers gered in vliegende storm

Hoge golven
De bemanning van de sportvisboot wilde het scheepje op sleeptouw laten nemen, maar dat mislukte door de harde wind en de hoge golven. De vier opvarenden zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Knokke gebracht.

Ontslagen
Nog vóór de drugsvondst bekend werd, zijn ze uit het ziekenhuis ontslagen. De opgepakte verdachte is niet in het ziekenhuis aangehouden; waar dat wél is gebeurd wil de politie niet kwijt. Hij wordt verhoord in Nederland.

Afgesloten ruimte
De boot spoelde vervolgens vrijdag aan op het strand van Cadzand. De douane en politie hebben de boot onderzocht en troffen in een afgesloten ruimte aan boord de drugs aan. Om hoeveel het precies gaat wordt nog onderzocht.

Wrakvissen
De opvarenden vertelden aan de KNRM dat ze vanuit Neeltje Jans waren vertrokken om te gaan wrakvissen op de Noordzee. Toen de wind begon toe te nemen besloten ze terug te gaan.

KNRM
Schipper Marcel van den Nieuwendijk van de KNRM Breskens wil niet reageren op de reddingsactie en de drugsvondst. ''Wij zijn er voor het redden van drenkelingen. Dat hebben we gedaan. Die rest doet voor ons niet ter zake.''

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen drugs knrm politie drugsvangst
Deel dit artikel: