Ruim 86.000 handtekeningen tegen wildgroei aan kust

De campagne "Bescherm de Kust" heeft tot nu toe ruim 86.000 'baywatchers' opgeleverd. Begin oktober is een aantal milieu- en natuurorganisaties de campagne gestart om wildgroei van bouwinitiatieven aan de kust te voorkomen.

'Blij'
"Een groot succes dat niemand had verwacht, maar waar we heel erg blij mee zijn", aldus Marc Argeloo, directeur van de Zeeuwse Milieufederatie.

Baywatcher
Via de site beschermdekust.nl kunnen mensen zich aanmelden als 'baywatcher' om provincies en gemeenten aan te moedigen om samen een beleid op te stellen voor bebouwing aan de kust van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden.

Petitie
Dinsdagmiddag hebben de milieu- en natuurorganisaties aan de Tweede Kamer in Den Haag een petitie aangeboden, waarin ze pleiten om deze wildgroei aan bouwplannen te voorkomen.Vakantieparken
Projectontwikkelaars en gemeenten zien in nieuwe vakantieparken en slaapstrandhuisjes een impuls voor de economie. Maar de milieu- en natuurorganisaties willen juist geen parken en huisjes met uitzicht op zee. Ze willen de kust en de stranden juist beschermen tegen horizonvervuiling.

Lees ook:
- SP wil tijdelijke stop op kustbebouwing
- Schultz wil kust niet volbouwen: leeg is hij mooier

- Duizenden 'Baywatchers' tegen volbouwen kust

Deel dit artikel: