Kanniewaarzijn veegt vloer aan met Sloewegdebacle

Het televisieprogramma Kanniewaarzijn van de VARA haalt vernietigend uit naar de provincie Zeeland naar aanleiding van het Sloewegdebacle. Door een reeks blunders viel het project 20 miljoen euro duurder uit.

Absurde situaties
In het programma stelt presentator Astrid Joosten – ondersteund door een team van gerenommeerde cabaretiers en andere prominenten – absurde situaties aan de orde, die voortkomen uit de regelgeving en het gedrag van overheden, instanties, bedrijven en burgers. En dat team richt nu de pijlen op de provincie.

Geen ervaring
In het fragment over de Sloeweg kaart ze onder meer aan dat de provincie totaal geen ervaring heeft met grote projecten als de Sloeweg. Het laatste grote project zou de Zeelandbrug zijn, die meer dan vijftig jaar geleden is gebouwd.

Gouden handdruk
Daarnaast had de projectleider nog nooit een weg aangelegd, zijn elf ervaren ambtenaren die aan de Sloeweg werkten tijdens het project met een gouden handdruk naar huis gestuurd en werd er gewerkt zonder een begroting.

Kabels en leidingen
Ook werd er geen rekening gehouden met het verleggen van kabels en leidingen en werden viaducten en andere kruisingen verkeerd berekend. Rijkswaterstaat keurde daarom alle ontwerpen voor viaducten af.

Internet

Het programma wordt dinsdagavond om 22.25 uur uitgezonden op NPO1, maar het fragment is dinsdag overdag al op internet gepubliceerd.


Bekijk op de site van de VARA

Lees ook:
- Van Beveren heeft nachten slecht geslapen van de Sloeweg
- Geen steun voor motie van wantrouwen tegen De Reu en Schönknecht
- Provinciale Staten steken hand in eigen boezem

Deel dit artikel: