'Merk heeft schade opgelopen'

OOST-SOUBURG -
Prins en Dingemanse haalde vorige week een partij Oosterschelde-oesters uit de handel, toen bleek dat er een spoor van salmonella was ontdekt. Achteraf blijkt dat een medewerker van de NVWA de meetresultaten verkeerd heeft ingevuld.

Besmetting

Salmonella is een darmbacterie die vaak wordt opgelopen door het eten van rauwe, dierlijke producten als vlees en vis. Koorts en diarree zijn voorbeelden van gevolgen van een besmetting.

Gevolgen

Directeur Jan-Kees Marcus van schelpdierenhandel Prins en Dingemanse in Yerseke merkt de gevolgen van de negatieve berichten in de media. "We merken nu al dat er bestellingen worden geannuleerd naar aanleiding van de berichten". Hoeveel de schade is, zal na de kerstdagen blijken.

Vergoeden

De NVWA noemt de mogelijkheid om de schade te vergoeden. Marcus is daar blij mee. "Dat is fantastisch, maar natuurlijk had ik liever deze negatieve berichtgeving niet gehad."

Onterecht

Het was de tweede keer in korte tijd dat Prins en Dingemanse onterecht werd beschuldigd van besmet voedsel. Toch merkt Marcus niet dat het bedrijf strenger wordt gecontroleerd. Volgens hem is het puur toeval dat het bedrijf nu weer negatief in het nieuws komt.