Crowdfunding scholen voor aanschaf zonnepanelen

Op basisschool De Vliete in Wissenkerke en op de Prof Dr Kohnstammschool in Goes is een crowdfunding actie gestart. De bedoeling is dat er geld wordt opgehaald om LED verlichting en zonnepanelen te kopen. Met het geld dat de scholen daarmee aan energie kunnen besparen, wordt de school opgeknapt.

Verbouwen
De scholen willen met de tijd meegaan door middel van een aantal verbouwingen. Maar daarvoor hebben ze naar eigen zeggen ‘niet voldoende financiële middelen om goed door te kunnen pakken in verduurzaming en het gezonder maken van de klaslokalen.’

Gezonde klaslokalen
De crowdfunding is gestart omdat de scholen ‘de gezondheid van de kinderen en duurzaamheid belangrijk vinden.’ Door de aanschaf van energiebesparende LED verlichting en zonnepanelen denken de scholen veel energie te besparen en krijgen de kinderen gezondere klaslokalen.

Bewustwording
Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld ouders en het bedrijfsleven geld bijdragen. Leerlingen organiseren zelf ook acties om geld op te halen. Volgens directeur Wim Boddaert van de Prof Dr Kohnstammschool in Goes draagt de actie ook bij aan de bewustwording van de scholieren. “En er wordt ook veel geld bespaard dat wij kunnen investeren in de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.”

Deel dit artikel: