Huis raadslid bekogeld: nu zijn het nog eieren...

Het huis van ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet in Yerseke is donderdagavond bekogeld met eieren en vuurwerk. Jumelet vond ook een briefje in zijn brievenbus met de tekst: "Nu zijn het alleen nog eieren..."

Vluchtelingen
Volgens het raadslid is de bekogeling een gevolg van zijn oproep aan de gemeente Reimerswaal om meer voor vluchtelingen te doen. Dat blijkt ook uit de tekst van het briefje in de brievenbus, vertelt Jumelet.


Oproep
Jumelet kwam half januari met het voorstel voor een kleinschalige opvang in het voormalige bejaardentehuis Vredelust in Yerseke. Daar zou volgens het raadslid uit Yerseke plaats zijn voor zeventig tot tachtig mensen. De vrouw van Jumelet, Anneke, zamelt handtekeningen in voor een opvang in hun dorp.

Lees ook: ChristenUnie wil 80 vluchtelingen in bejaardentehuis

Niet bang
Het raadslid is geschrokken van de felle reactie. Jumelet gaat bij de politie aangifte doen. "Dit had ik totaal niet verwacht, ik had zelfs net mijn ramen gezeemd." Maar bang is Jumelet niet.


Burgemeester
Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken."Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van een ChristenUnie-raadslid en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op om de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen", aldus de burgemeester.


Flink wat eieren op de woning van de familie Jumelet. #yerseke pic.twitter.com/W5teZFUCqF

— Mark Rijk (@MarkRijk) 22 januari 2016

Deel dit artikel: