Zeeuwse knop als beeld van Zeeuwse identiteit

OOST-SOUBURG -
Volgens Ingrid Snijders, docente van de studie Commerciële Economie aan de HZ, zijn er verschillende redenen dat producten met de Zeeuwse knop veel verkocht worden. De vorm van de Zeeuwse knop leent zich voor prima voor allerlei kleine producten. Die zijn niet duur en voor veel mensen aantrekkelijk.

Clarijs

Toeristen vinden de Zeeuwse knop een leuk aandenken aan een vakantie. Bovendien geeft de Zeeuwse knop een gevoel van eigen identiteit. Juwelier Clarijs in Heinkenszand verkoopt voornamelijk aan Zeeuwen en via internet aan klanten die aangeven hun Zeeuwse roots te koesteren.

'Lekker zoet en meer'

Eén van de winkeliers die veel spullen verkoopt die geïnspireerd zijn op de Zeeuwse knop is Sandra Garstman van 'Lekker zoet en meer' in Heinkenszand. Op het moment is er veel vraag naar de siliconenmal in de vorm van de knop, om taarten en cupcakes mee te versieren, aldus Garstman.

Fietsbellen

Ingrid Snijders denkt dat de markt voor producten met de Zeeuwse knop nog niet verzadigd is. Vanaf februari zijn fietsbellen met de Zeeuwse knop te koop.