Niels Mesu wint Alternatieve Elfstedentocht

WEISSENSEE (OOS) - Niels Mesu (23) uit Middelburg heeft de Alternatieve Elfstedentocht op het bergmeer Weissensee in Oostenrijk gewonnen. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn broer Erwin Mesu die de wedstrijd vorig jaar won.

Winnaar
Niels Mesu ontsnapte twee uur voor het einde uit het peloton. Hij reed enige tijd alleen aan kop, maar werd daarna vergezeld door Bart Mol en Jordy Harink. Kort voor het einde demarreerde Niels Mesu en finishte op 23 seconden van de nummer twee Bart Mol.


Erwin dertiende
Erwin Mesu werd uiteindelijk dertiende. Drie anderen Zeeuwen, de Oostburger Joerec Cijsouw en Rico van Damme en Laurent Janse uit Yerseke, stopten voortijdig.

Bewogen carriere
Niels Mesu voorspelde voorafgaand aan de wedstrijd hoog te eindigen. Hij hoopte als eerste, zodat hij zijn broer als winnaar kon opvolgen. De jonge schaatser heeft een bewogen carriere. In 2013 werd een vorm van huidkanker geconstateerd. In 2014 maakte hij zijn rentree.

22 rondes van 9 kilometer
De deelnemers van de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen 200 kilometer in 22 rondes van 9 kilometer. Gisteren werd de tocht gereden door 1500 toerrijders met daarin zeker 50 Zeeuwen. De 19-jarige Dick Hoogstrate uit Yerseke werd tweede in 6 uur en 41 minuten.


Verslaggever Daniel Godinho Veiga is ter plaatse

Tweets over since:2016-01-27 from:@omroepzldsport AND #AEW16


Foto: Orange Pictures

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen
Deel dit artikel: