City of Dance verhuist naar rand van Middelburg

Het Middelburgse dancefestival City of Dance neemt afscheid van het Hof van Tange en verhuist naar een groter terrein naast de N57 aan de rand van Middelburg. Daar verandert het in een weekendfestival met camping.


Binnenstad
Vijftien jaar lang werd het dancefestival gehouden in de binnenstad van Middelburg, op het Hof van Tange. Vorig jaar werd het tweede in de Festivalchart 2015, een publieksprijs voor Nederlandse festivals. Toch vindt de organisatie tijd voor een andere locatie.

Geluidsoverlast
Na de vorige editie werd al gesproken over een mogelijke verhuizing van het festivalterrein. Omwonenden klaagden volgens de SGP in Middelburg over geluidsoverlast en over overlast door bezoekers. Ook de grote hoeveelheid rommel die achterbleef was voor de partij een struikelblok.

Lees ook: Vragen SGP Middelburg over City of Dance

Kansen
Toch ziet de organisatie van het festival de verhuizing vooral als een teken van de toenemende populariteit van City of Dance. Het grotere terrein aan Oude Veerseweg met de naastgelegen camping biedt volgens de organisatie kansen om de bezoekers op nog meer muziek, kunst en creativiteit te trakteren.

'Gigantisch aanbod'
De organisatie belooft de bezoekers komend jaar een 'gigantisch aanbod aan uiteenlopende muziekstijlen, shows, straattheater acts en andere activiteiten' voor te schotelen. Het festival wordt dit jaar gehouden op 15, 16 en 17 juli. Er zijn optredens op negen podia. Een deel van de line-up is al bekendgemaak op cityofdancefestival.nl.

Festivaltrailer

Bekijk de video op YouTube

Bekijk ook:
- Dansende man bij City of Dance is hit op Facebook
- Editie 2015: City of Dance Middelburg

Deel dit artikel: