Eddy Wally uit ziekenhuis ontslagen

ZELZATE (BEL) - Zanger Eddy Wally (83) wordt vandaag ontslagen uit het ziekenhuis. De Vlaming, die vaak optrad op de Havendagen in Terneuzen, keert terug naar verzorgingstehuis Zilverbos in Zelzate.

In de zetel
De afgelopen feestdagen lag 'The Voice of Europe' in het ziekenhuis voor een operatie aan zijn maag. Zijn situatie leek kritiek, maar vandaag wordt de Vlaamse cultheld toch ontslagen, meldt dagblad De Standaard. "Hij is aan de beterende hand en kan weer een drietal uurtjes per dag in de zetel zitten", zegt zijn dochter Marina.

Verlamming
Wally raakte in 2011 deels verlamd na een hersenbloeding. Hij verhuisde door zijn verzwakte toestand naar verzorgingshuis Zilverbos (voorheen Bloemenbos) in Zelzate. Hij werd afgelopen jaren meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis.

Sas van Gent
De zanger uit De Katte bij Zelzate werkte in het begin van zijn carrière in de textielindustrie in Sas van Gent. Daar vermaakte hij zijn collega's al met zijn gezang. Later werd hij marktkoopman en verkocht krokodillenleren tassen. Hij brak in 1966 door met het nummer 'Chérie'. Later was hij een vaste gast op de havendagen in Terneuzen.Slimste mens
Wally was verder een graag geziene gast bij het Vlaamse televisieprogramma De Slimste Mens.


Foto: Wikipedia

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen Eddy Wally
Deel dit artikel: