XENO kondigt debuutalbum aan

De Zeeuwse metalband XENO gaat dit jaar een album uitbrengen. De opnames voor Atlas Construct zijn inmiddels afgerond. De release van het conceptalbum staat gepland voor mei. Vrijdag vertelden zanger Ruben Willemsen en gitarist Tim Schaling erover in De Muziekmiddag bij Elias den Hollander.

Definitieve vorm

XENO startte in 2008. Na allerlei bezettingswisselingen heeft de band nu zijn definitieve vorm gevonden. De muziek hoort thuis in de categorie progressieve metal. Kenmerken daarvan zijn het gebruik van toetsen en afwijkende maatsoorten.


Filosofische dingen

Op het debuutalbum komen eigen nummers te staan. De teksten van gitarist Tim Schaling gaan over de problemen in de wereld: "Het gaat over de grotere dingen, de samenleving als geheel, de planeet op zichzelf, meer filosofische dingen."


Deuren open

Met het album is XENO klaar voor het zetten van een nieuwe stap. Ruben: "Je kan wel een demo hebben, maar dan vragen zaaleigenaren: hebben jullie al een album? Met een album gaan er deuren open die anders gesloten blijven."


Metal Battle

Zaterdag 6 februari is XENO één van de deelnemers aan de Zeeuwse voorronde van de Metal Battle in de Pit in Terneuzen. In totaal treden vier metalbands tegen elkaar in het strijdperk. Naast XENO zijn dat Siruside, Fire Within en With The Wolves. De winnaar plaatst zich voor de landelijke finale op 23 april in Harderwijk.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen metal metal battle xeno
Deel dit artikel: