'Carnaval nooit meer hetzelfde zonder Eddy Wally'

Niet alleen in België, maar ook in Zeeland rouwen bekenden en fans van de overleden zanger Eddy Wally om zijn dood. Vooral de bewoners van zorgcentrum De Redoute in Sas van Gent gaan hem missen.

Carnaval
De Vlaamse zanger was vaak in het zorgcentrum te gast tijdens carnaval. Volgens de bewoners zal het carnaval voor hen voortaan nooit meer hetzelfde zijn.

Populair
De volkszanger is zaterdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Wally begon zijn zangcarrière in 'de Weverij' van Sas van Gent. Later liet hij veelvuldig van zich horen als marktkoopman op markten in, met name, Zeeuws-Vlaanderen. Hij was erg populair in België, maar ook in Zeeland had hij veel fans.

Lees ook: Zangcarrière Eddy Wally begon in Zeeuwse fabriek

Hersenbloeding
Wally raakte in 2011 deels verlamd na een hersenbloeding. Hij verhuisde vanwege zijn verzwakte toestand naar een verzorgingshuis in Zelzate.

Sondevoeding
Rond de feestdagen werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Zelzate door een probleem met zijn sondevoeding. Eind januari werd hij uit het ziekenhuis ontslagen. Waaraan hij is overleden, is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook: Eddy Wally uit ziekenhuis ontslagen

Deel dit artikel: