Evelyn's Cradle heeft een stabiele basis

De Walcherse rockband Evelyn's Cradle komt met een nieuwe EP en live-dvd. De band presenteert het nieuwe repertoire tijdens een showcase in De Piek in Vlissingen. Bassist/zanger Ron Bruijnzeel en manager Paul Polfliet vertelden erover in De Muziekmiddag bij Elias den Hollander.

Stabiele basis

De band voert sinds 2008 de naam Evelyn's Cradle. In dat jaar nam de band een album op in Canada. Na terugkomst in Nederland viel de band uit elkaar. Na vele bezettingswisselingen is er nu een stabiele basis gevonden in een driemansbezetting met gitaar, bas en drums. Ron: "Het is klein, maar de harmonieën zijn vol. Dit is zat."


Vierde bandlid

Daarnaast is manager Paul Polfliet onmisbaar voor de band. Ron: "Zonder Paul zouden wij het nooit redden." Paul: "Ik doe eigenlijk alles buitenom het musiceren: de website verzorgen, video's en proberen optredens te regelen. Het vierde bandlid, eigenlijk. Ik sta alleen niet op het podium."


USA-rock

De sound van Evelyn's Cradle is gebaseerd op USA-rock. Ron noemt als inspiratiebronnen: Rush, Nickelback en een beetje Bryan Adams. De EP heet No One Knows en komt halverwege 2016 uit. De dvd verschijnt er vlak achteraan. Na de zomer is Evelyn's Cradle van plan opnieuw de studio in te duiken om een volledig album op te nemen.


Boodschap

Van de EP is de track East & West als single gekozen. In het lied zit een boodschap, zegt tekstschrijver Ron: "Het gaat over het samenkomen van oost en west, ook politiek en mondiaal gezien, de voor- en nadelen."


Opnames

Het optreden in De Piek in Vlissingen begint om 21u00. Als eerste speelt de Terneuzense band Kabuki, die ook een nieuwe EP presenteert. Van het optreden van Evelyn's Cradle worden opnames gemaakt voor een live-DVD.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren evelyn's cradle kabuki Vlissingen
Deel dit artikel: