Pokeren om de eer en de titel

In totaal 72 deelnemers hebben maandagavond met elkaar de strijd aangebonden rond de pokertafel. Ze deden in café Het Hart van Middelburg mee aan een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Geld
Met zeven pokertafels staat het café tjokvol en de barvrouw heeft moeite de drankjes rond te brengen. In totaal 72 deelnemers zitten aan de tafels. Echt gespannen gezichten zijn er niet, want er wordt niet om geld gespeeld.


Eer

"Om geld mag alleen in Holland Casino worden gespeeld," zegt organisator Floris Hendrikx. "Mensen spelen hier vanwege de lol van het spelletje, het gaat om de eer."


Fiches

Deelnemers betalen twaalf euro vijftig om mee te doen. "Normaal speel ik in de kantine bij de voetbal," zegt een speler. En het gaat best goed, gezien het aantal fiches dat voor hem ligt. "Ik ben niet de speler met de meeste fiches aan deze tafel, maar ik doe nog wel even mee."


Inzet

Om te zorgen dat de avond niet eindeloos duurt wordt de minimale inzet ieder kwartier verhoogd door de organisator. "Op die manier zijn we binnen drie á vier uur wel klaar en blijft er uiteindelijk één winnaar over," zegt Hendrikx.


Finale

De winnaar van deze voorronde mag een jaar lang de titel "Poker Kampioen van de gemeente Middelburg" dragen, krijgt een mooie beker en kwalificeert zich direct voor de landelijke finale. Daarnaast gaat de beste 5% door naar de semifinale.

Deel dit artikel: