Mysterieuze geluiden in Oost-Souburg

Bewoners van de Zeewijksingel in Oost-Souburg liggen 's nachts wakker van mysterieuze geluiden in hun wijk. En niemand weet wat het drietonige geluid is en waar het precies vandaan komt.

Elke tien minuten
De tonen zijn al wekenlang te horen. Met vaste prik, om de tien minuten. Eerst een lage toon, gevolgd door een iets hogere toon, daarna een pauze van enkele seconden en dan een nog schellere toon die zo'n vier seconden aanhoudt. Verslaggever Mark van Leijden was in de wijk en hoorde de vreemde tonen meermaals.
Wakker liggen
Buurtbewoners Marjolein Rovers-de Vries, Noah Stoop en Evan Verburg liggen er af en toe 's nachts wakker van. "'s Nachts hoor je het beter, omdat er dan minder omgevingsgeluid is", zegt Noah. "Het is best irritant, want je weet dat het geluid gaat komen. Je begint er op te focussen." Hij bootste het geluid thuis in zijn studio na.
Opnamen
Ook bewoonster Marjoleijn die iets verderop woont, heeft er last van. "We hebben geen flauw idee wat het kan zijn, maar mijn man en ik hebben er wakker van gelegen." Ze maakte opnamen van het geluid en ze loopt met haar man - net Noah en Evan - 's avonds rondjes in de wijk om het geluid te traceren.
Lokaliseren lastig
Traceren gaat lastig. Het geluid blijkt telkens ergens anders vandaag te komen, wellicht door de wind. Daarnaast zijn er weleens uren wanneer het geluid niet te horen is. "Maandagmiddag stopte het bijvoorbeeld om 14 uur", vertelt Noah. "Maar 's avonds begon het weer." Hij schreef er op Zeelandnet een bericht over, waarop meerdere mensen reageerden.


Misthoorn?
De gemeente Vlissingen tast eveneens in het duister over de herkomst van de drie tonen. Ze hebben er verder nog geen meldingen over binnen gekregen. Even dachten ze aan een misthoorn, maar daarvoor is de locatie te ver. Hoe dan ook, waar de drie tonen vandaan komen blijft vooralsnog een mysterie.

Lees ook:
7 mogelijke oorzaken van het mysterieuze geluid

Meer over dit onderwerp:
Walcheren geluid mysterie oost-souburg
Deel dit artikel: