Na 37 jaar met hart en ziel, einde voor Babbeliekes

VOGELWAARDE- Het jeugdkoor Babbeliekes houdt op te bestaan. Na 37 jaar hebben Jos en Yvonne Neve uit Vogelwaarde besloten te stoppen met het koor. Op 20 februari is het afscheidsfeest in het dorpshuis van Vogelwaarde: daar zullen de Babbeliekes voor de állerlaatste keer van zich laten horen.

Stoppen
Het echtpaar had al langer het plan om te stoppen met het jeugdkoor. Ze wilden na 37 jaar o.a. meer tijd voor hun eigen kleinkinderen. Daarbij kwam dat de organisatie van alle repetities en optredens hen steeds zwaarder begon te vallen. De genadeslag kwam vorig jaar zomer met een brief van het bisdom Breda. Daarin stond dat de Babbeliekes niet meer mochten zingen tijdens vormsels en eucharistievieringen in de kerk. Het repertoire van het jeugdkoor zou niet kerkelijk genoeg zijn. Volgens Jos en Yvonne Neve was dat de spreekwoordelijke druppel.

Doorstart
Er is nog wel een poging gedaan om een doorstart te maken, maar in de huidige vorm van het koor kan dat niet. Bram de Waele van het Verenigd Korenrijk een samenwerkingsverband tussen Zeeuwse en Vlaamse koren is daar duidelijk over: ''Het Babbeliekeskoor is uniek in zijn soort en dat kun je niet zomaar aan een ander overdragen". Hij hoopt dat de kinderen die willen blijven zingen na de Babbeliekes bij een nieuw op te richten koor verder kunnen, maar dat nog is toekomstmuziek.


Jos en Yvonne Neve
Het echtpaar Jos en Yvonne Neve heeft het koor altijd met hart en ziel geleid. De repetities op maandagavond waren bij hen thuis. De tafels en stoelen gingen aan de kant en de keuken en de woonkamer werden repetitielokaal. "We hebben de vaders en moeders van de kinderen die nu bij ons zingen ook nog lesgegeven en dat maakte ons één grote familie", zegt Yvonne Neve.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen babbeliekes kinderkoor
Deel dit artikel: