Planten overwinteren in hotel met wellness

Als je zelf naar zonniger oorden gaat, dan kun je voortaan je planten wegbrengen naar een plantenhotel in Middelburg, met wellnesstreatment. De dienst is bedoeld voor plantenliefhebbers die tijdelijk niet kunnen zorgen voor hun lievelingen.

Sanseveria
Want mocht je het echt niet zien zitten dat je schoonmoeder aan je sanseveria zit, kan de plant met pot en al naar het plantenhotel. Daar krijgt de plant de liefde en verzorging die hij verdient, zegt eigenaresse Femke Vos-De Wael.

Ziekte
Bijna elke plant kan worden ingecheckt. Maar Femke controleert ze eerst wel. "Een plant kan ziektes met zich meebrengen," legt ze uit. "Ik verkoop ook planten en ik zou het heel erg vinden als die besmet zouden raken."

Brabant
Het idee voor het hotel deed ze in Brabant op. "Ik ken een boer die in de winter huizen langs ging om grote planten op te halen," vertelt de plantenliefhebber. "Hij nam ze mee, zodat ze bij hem op de boerderij konden overwinteren."

Vakantie
Die gedachte vindt ze prachtig. Daarom staan er in haar hotel ook veel planten die overwinteren. "Maar mensen brengen ze ook voor vakanties of tijdens verbouwingen. Ik heb gemiddeld zo'n vier gasten per maand in mijn hotel."

Welness
De planten kunnen een echte wellnesstreatment verwachten. Femke snoeit ze bij als het nodig is en ververst de potgrond. "Ja het is een echt viersterrenhotel. Alleen dan iets minder duur."

Meer over dit onderwerp:
Walcheren hotel middelburg plantaardig planten
Deel dit artikel: