Tim Pleijte wint vijfde editie Trail by the Sea

Tim Pleijte heeft de vijfde editie van Trail by the Sea gewonnen. De atleet uit Vlissingen legde de marathonafstand als enige af binnen de drie uur.
Beslissende demarrage

In de eerste tien kilometer van de trail liep Pleijte samen met Pascal van Norden uit Gouda en Erwin Harmes uit Middelburg weg bij de rest van het veld. Harmes en Pleijte lieten Van Norden al snel achter en na 35 kilometer plaatste Pleijte de beslissende demarrage.

11 minuten later
De winnaar kwam uiteindelijk in een tijd van 2 uur 56 minuten en 58 seconden solo over de streep. Harmes finishte ruim 11 minuten later op de tweede plaats, Jacco Langerak uit Utrecht werd derde. De ruime achterstand van Harmes was deels verklaarbaar doordat de Middelburg verdwaalde in de bossen van de Kop van Schouwen.

Martijn de Kok
Vorig jaar was Pleijte nog de snelste op de halve marathon, dit jaar ging de zege op die afstand naar Martijn de Kok uit Heinkenszand. De Kok finishte in 1:25.'03'. Bij de 14 kilometer ging de overwinning naar Nico Zwarthoed uit Volendam.

Irene Kinnegim
Bij de dames ging de winst afgetekend naar Irene Kinnegim. De atlete uit Den Haag kwam in een tijd van 3:35:35' over de streep en daarmee was ze tien minuten sneller dan Leonie Ton uit Wissenkerke, die tweede werd. Angeli de Koning uit Maasland werd derde. Bij de halve marathon ging de winst naar Ellen Houweling uit Nijmegen, Janna Brand uit Rotterdam won de kortste afstand.

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland
Deel dit artikel: