Duiken in Zeeland blijft gratis

Duiken in Zeeland blijft gratis. Dat laat de NOB - de Nederlandse Onderwatersport Bond - weten. Vorig jaar is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een betaalde duikpas in te voeren zodat er geld beschikbaar komt om voorzieningen bij Zeeuwse duikplaatsen te verbeteren.

Geen duikpas
Uit het onderzoek blijkt volgens de NOB dat er onvoldoende draagvlak bij duikers en duikondernemers is voor een verplichte jaarlijkse bijdrage voor het duiken in Zeeland. Daarom hebben de NOB en de Provincie Zeeland besloten om geen duikpas in te voeren.

Jammer
Volgens NOB-bestuurder Bert Vos is het jammer dat er geen duikpas komt in Zeeland. "Met de verplichte pas wilden we een startbedrag bij elkaar krijgen en dan andere geldschieters vinden. Bijvoorbeeld voor betere toegang tot het water met dijktrappen, meer parkeerruimte, duikwrakken bij rustige duikplaatsen én meer toiletvoorzieningen."

Langer
Volgens Vos blijft de onderwatersport bond zich daar sterk voor maken. "Daar blijven we ons nog steeds voor inzetten, alleen zal het nu langer duren voordat verbeteringen gerealiseerd kunnen worden."

Deel dit artikel: