100 dagen leven zonder afval: een uitdaging

Minder restafval en meer afvalscheiding, dat wil Kapelle. Om dat te bereiken zoekt de gemeente 100 huishoudens die 100 dagen minder afval willen produceren.

Afvalvrij
Initiatiefnemer van de actie is wethouder Evert Damen, die zelf ook meedoet aan de actie: "We willen graag mensen bewust maken van hoe zij met hun eigen afval omgaan en hoe ze dat kunnen verbeteren." Damen beseft zich dat 100 dagen en 100 procent afvalvrij leven wel lastig is: "Het is ook heel ambitieus en we realiseren ook dat het misschien wel niet te doen is. Maar je moet toch ergens beginnen."


Inwoners van @Gem_Kapelle gaan 100 dagen zonder afval leven. Deze drie mannen zijn alvast begonnen! #omroepzeeland pic.twitter.com/upZrMFR8kk

— Erik Samplonius (@NLErik) 25 februari 2016Haalbaar
Het gaat bij de actie om restafval. Plastic wordt al gescheiden in Kapelle, net als karton en GFT-afval. In het radioprogramma Goedemorgen Zeeland ging verslaggever Erik Samplonius langs bij Kapellenaren die begonnen zijn met het minderen van restafval. Een daarvan is raadslid Peter Ganseman: "Het is een uitdaging. Ik ben er ook wel kritisch op of het haalbaar is. Maar om dat te testen kan ik het het beste zelf ondervinden."
Opdrachten
De proef loopt van 4 april tot en met 11 juli. Kapellenaren kunnen zich inschrijven tot 28 maart. Per week krijgen de deelnemers ook opdrachten en tips om het restafval te beperken.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden afval Kapelle scheiden zeeland
Deel dit artikel: