Belangrijke uitzege Terneuzense Boys op Altena

NIEUWENDIJK -
Terneuzense Boys begon goed aan het degradatieduel, want al na vier minuten opende Frank van Kouteren de score, maar na iets meer dan een kwartier spelen was het alweer gelijk. Remon Duijzer scoorde de 1-1. Dat leek ook de ruststand te gaan worden, maar vlak voor rust sloeg Terneuzense Boys nog twee keer toe. Evert-Jan van Opdorp (42e minuut) en Bart van Fraeyenhove (43e) bepaalden de ruststand op 1-3.
Rode kaart
Tien minuten na rust leek het duel beslist toen doelman Rean Bok van Altena rood kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Maar twee minuten later werd het via Arjan van Vuuren nog 2-3. In het laatste halfuur, met kansen over en weer, werd niet meer gescoord. "Het was toch nog even billen knijpen", vond trainer Eddy van der Hooft van Terneuzense Boys. "We hadden het veel eerder af moeten maken. Dat neemt niet weg dat dit een hele belangrijke zege is. Een cruciale met het oog op de rest van de competitie."
Terneuzense Boys heeft nu zeven punten en staat daarmee op de twaalfde plaats in de eerste klasse C. Altena is hekkensluiter met drie punten.