TOP behaalt kampioenschap bij hoofdklassedebuut

KorfbalverenigingTOP Arnemuiden heeft het debuutseizoen in de hoofdklasse afgesloten als kampioen. De play-offs, voor promotie naar de Korfbal League, werden al eerder veiliggesteld, maar in de laatste wedstrijd van het seizoen was een 29-24 overwinning op GKV genoeg voor de titel.

Kampioen
Met de rust stond TOP al met 14-10 voor en in de tweede helft werd die score uitgebreid naar 29-24. De spelers met de meeste treffers aan de kant van de ploeg van trainer Arco Goedkoop waren Jeanine Marijs (9), Anita de Ridder (6), Jurgen Janse (4).

Debuutjaar
TOP kan al terugkijken op een geweldig debuutjaar. Als promovendus won het twaalf van de veertien wedstrijden. Al snel werd duidelijk dat handhaving, wat heel lang de doelstelling was, makkelijk gehaald werd. En zo kan TOP Arnemuiden zich de eerste Zeeuwse korfbalkampioen van de hoofdklasse noemen.

Promoveren
Het kampioenschap betekent nog geen promotie. Via play-offs moet de club uit Arnemuiden promotie naar het hoogste korfbalniveau gaan bewerkstelligen. Omdat TOP kampioen is geworden spelen ze eerst tegen de nummer twee (KCC) uit de andere hoofdklasse. Die wedstrijd staat gepland voor 12 maart, eerst uit en op 19 maart thuis. Mocht het onderling resultaat dan gelijk zijn komt er op 22 maart nog een beslissingsduel. Die zal dan ook in Arnemuiden worden gespeeld.

51.5065689,3.6771584

Meer over dit onderwerp:
Walcheren TOP Arnemuiden GKV kampioen
Deel dit artikel:

Reageren