Neckermann ontslaat 172 medewerkers

SINT JANSTEEN - Het gaat om het equivalent van 130 voltijd banen (FTE). Welke medewerkers getroffen zijn, is nog niet bekend. Dat wordt volgende week vrijdag bekend gemaakt.

Failliet

Begin dit jaar werd al aangekondigd dat 150 mensen van de 500 eruit moesten bij het voormalige postorderbedrijf. Vlak voor de zomer ging echter het Duitse moederbedrijf failliet en ging Neckermann Benelux zelfstandig verder. De geplande ontslagen werden uitgesteld. Vandaag werd dus bekend dat er in het totaal 172 mensen uit moeten.

Overstap

In 2006 werden 75 werknemers bij Neckermann ontslagen. In datzelfde jaar maakte het bedrijf de overstap van postorderbedrijf met een papieren catalogus, naar een internet-bedrijf, waarbij bestellingen via het internet gedaan kunnen worden. Het lijkt erop dat die overstap naar het internet te laat is gekomen.

Bijeenkomst

De medewerkers zijn vrijdag op de hoogte gesteld van de reorganisatieplannen. Die bijeenkomst heeft plaatsgevonden op het hoofdkantoor in Sint-Jansteen.

Noodzaak

"We betreuren dat deze reorganisatie nodig is", zegt directeur Kurt Staelens van Neckermann. "Vanwege onze nieuwe focus naar een e-commerce organisatie, zijn wij genoodzaakt deze herstructurering door te voeren."

Begeleiding

Neckermann stelt budget beschikbaar om de getroffen medewerkers te begeleiden naar een nieuwe baan. Ook de gemeenten Terneuzen, Sluis en Hulst bieden financiële steun in het begeleidingstraject. Medewerkers van het bedrijf hadden eerder een petitie ingediend om ervoor te zorgen dat er een een goed sociaal plan komt voor de collega's die hun baan verliezen.