Dwangsom niet betaald, deurwaarder naar 'Krottenkoning'

Projectontwikkelaar Ronnie van de Putte, alias de Krottenkoning, heeft een dwangsom van 150.000 euro van de gemeente Sluis niet betaald. Gisteren liep de termijn daarvoor af. Sluis eiste de dwangsom voor het stelselmatig laten verkrotten van een rijksmonument, het voormalige klooster het Hoompje in Sint Anna Ter Muiden. De gemeente wil nu zelf iets doen aan de staat van het pand.

Het voormalige klooster het Hoompje in Sint Anna Ter Muiden (foto: OZ)

Levensgevaarlijk
Projectontwikkelaar Van de Putte kocht het leegstaande klooster in 1992 en laat het sindsdien ongemoeid. Gevolg is dat de situatie bij het gebouw inmiddels levensgevaarlijk geworden is. De gemeente Sluis probeert al jarenlang tevergeefs hem te dwingen iets te doen aan de staat van het pand.

Dood spoor
Woordvoerder Justa van Hermon van de gemeente Sluis laat weten dat het nu wel duidelijk is dat dit niet werkt. "Meneer is niet of nauwelijks bereikbaar, het spoor loopt dood." De gemeente gaat het nu over een andere boeg gooien en is van plan om een deurwaarder in te zetten. Ook willen ze nu zelf zorgen dat het gebouw niet verder instort en het wind- en waterdicht maken. 

Krottenkoning
Omroep Zeeland maakte twee weken geleden een uitgebreid tv-item over de 'Krottenkoning':

Lees ook
Krottenkoning moet Sluis 150.000 euro betalen
'Situatie bij verpauperd klooster is levensgevaarlijk' 

51.3118843,3.3677409

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen sluis krottenkoning
Deel dit artikel:

Reageren