Echtpaar Kamperland verdronken bij Colombia

SAN ANDRÉS /KAMPERLAND -De twee Nederlanders van wie de lichamen zijn aangespoeld op een strand inColombia, zijn vermoedelijk Waldy (60) en Ria (50) Finke. Zij verblijven al vijftien jaar op De Roompot in Kamperland. Dat bevestigt hun buurman. Die kreeg op 25 maart nog een mailtje van het stel.

Waldy Finke (foto: talagoa.nl/)

Bron: Talagoa.nl

Buurman
Het oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige echtpaar vaart al jaren met de zeilboot Talagoa over de wereld. Volgens de buurman op De Roompot, die anoniem wil blijven, zijn ze gemiddeld tien maanden per jaar op zee. Op 25 maart zijn ze vertrokken uit Panama. Daarna is niets meer van ze vernomen.

Lichamen
Afgelopen dinsdag spoelden de lichamen aan op het eiland San Andrés. De kustwacht van Colombia trof het ronddobberende schip leeg aan op zee. In het schip lagen de paspoorten van het tweetal. De Colombiaanse marine gaat uit van een ongeluk. Er zouden geen sporen zijn van een misdrijf.

Zoon
Het AD zegt contact te hebben gehad met de zoon van het echtpaar Finke, die in Rotterdam woont. Hij tast nog in het duister over wat er precies is gebeurd. "Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen," laat hij weten.

51.5907213,3.7124311

Deel dit artikel:

Reageren