Apache bij Rescue Vlissingen

Een gevechtshelikopter zie je niet zo vaak vliegen in Nederland enal helemaal niet op z'n kop. Op woensdag 27 juli krijgen de bezoekers van Rescue Vlissingen die kans wel.

apache demo (foto: Koninklijke Luchtmacht)

Demonstratie
Het Nederlandse Apache Solo DisplayTeam verzorgt die dag een demonstratie boven de Westerschelde, ter hoogte van het badstrand. 

Apache
Het team van Vliegbasis Gilze-Rijen zal tijdens de demonstratie laten zien waar het gevechtstoestel en de bemanning toe in staat is. De Apache wordt door de luchtmacht ingezet voor verkenningen en beveiliging van konvooien, grondtroepen en luchttransport met helikopters. Apaches ondersteunen ook het ministerie van Justitie. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar vermiste personen en het achtervolgen van overvallers.

Organisator Maarten Janssens vertelde bij Remco van Schellen over deze bijzondere demonstratie:

apache

Jubileum
Het hulpverleningsevenement wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd op de boulevards en de stranden van Vlissingen. De organisatie belooft op de website een 'nog specialere' editie vanwege het tienjarige jubileum. Tijdens het evenement presenteren verschillende reddings- en hulpverleningsdiensten zichzelf. 

51.4441453,3.5611322

Meer over dit onderwerp:
Walcheren vlissingen Rescue Vlissingen Apache
Deel dit artikel:

Reageren