´Zeeuws-Vlamingen ontzien bij Belgische km-heffing´

Zeeuws-Vlamingen moeten worden ontzien als de plannen van België om ook voor personenauto's kilometerheffing in te voeren doorgaan. De PvdA in de Tweede Kamer dringt met schriftelijke vragen bij het kabinet aan op overleg hierover met alle betrokken partijen.

´Zeeuws-Vlamingen ontzien bij Belgische km-heffing´ (foto: OZ)

Opheldering
PvdA-Kamerlid Joyce Vermue uit Schoondijke en haar collega Duco Hoogland eisen naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep Zeeland opheldering van minister Schultz. Ze willen weten hoe concreet de plannen zijn en op welke termijn de Belgen de heffing zouden willen invoeren. 

Betalen
De PvdA'ers wijzen erop dat inwoners van Zeeuws-Vlaanderen al moeten betalen voor de tunnels als ze hun regio willen verlaten. Als ook nog kilometerheffing wordt ingevoerd, kunnen ze helemaal niet meer zonder extra kosten op stap buiten het gebied. Wat de PvdA betreft komt voor hen een oplossing op maat.

Sluis
Nieuw Gemeentebelang in de gemeente Sluis vraagt samen met CDA , VVD en D66 aan het gemeentebestuur om eveneens in actie te komen.  De vier coalitiepartijen stellen dat een kilometerheffing voor automobilisten "niet gewenst is gezien het feit dat heel wat mensen de route richting Nederland via de Expresweg in de richting van Antwerpen afleggen. Tevens is het voor ons toeristisch product, waarbij de koopsteden Gent, Brugge, Antwerpen en dergelijke aanprijzen als meerwaarde van belang hier actie op te ondernemen."

Lees ook: 
- België wil ook km-heffing voor personenauto's
- Belgisch tolplan dwingt tot nieuwe blik op tolvrije tunnel

Deel dit artikel:

Reageren