Coen Vermeltfoort wint Omloop van de Braakman

Coen Vermeltfoort uit Vlijmenheeft de 47e editie van de Omloop van de Braakman gewonnen. De renner van Join-S De Rijke isdaarmee ook gelijk de nieuwe leider in de Topcompetitie. In Philippine versloeg hij in de sprint Elmar Reinders uit Emmen.

Afvalrace
De 47e editie van de Omloop van de Braakman was 160 kilometer lang een afvalrace. De harde wind en het zware parkoers (veel kasseien) zorgden ervoor dat veel renners het tempo niet meer konden volgen en moesten afhaken. Uiteindelijk bleef er een groep van negentien renners over. In de laatste twintig kilometer ontsnapten Vermeltfoort en Reinders.  De twee werden niet meer teruggepakt.

Bekijk hier het interview met Coen Vermeltfoort

Topcompetitie
De Omloop van de Braakman is de tweede wedstrijd van de vernieuwde Topcompetitie. Omdat Vemeltfoort in de 1e wedstrijd (Ster van Zwolle) al tweede werd, is de 27-jarige oud-prof de nieuwe leider in het tussenklassement.

Zeeuwen
Slechts twee Zeeuwen werden in de uitslag opgenomen. Davy Gunst uit Yerseke (Rabobank Development Team) was met zijn 26e plaats de beste Zeeuw. Michel Stroosnijder uit Hansweert was de enige renner van ZRTC Theo Middelkamp die de finish haalde. Hij werd 47e. 

Davy Gunst
Gunst is op de weg terug naar een zware blessure die hij eind vorig jaar opliep. Tijdens de training kwam hij in botsing met een brommer. Gunst is tevreden over zijn prestatie in de Omloop van de Braakman.

Bekijk hier het interview met Davy Gunst

Bekijk hier de winnende sprint van Coen Vermeltfoort

51.2811349,3.7594763

Reageren