Lonink: rivaliteit groepen oorzaak van fouilleren

TERNEUZEN -
Volgens Lonink is er al een paar jaar een vete aan de gang tussen die twee groepen. De laatste maanden is er een aantal schietpartijen geweest, die volgens Lonink met deze vete te maken hebben. De burgemeester hoopt door het preventief fouilleren te voorkomen dat de ruzie verder escaleert. Volgens Lonink zijn beide groepen vuurwapengevaarlijk.

Oude stad

Er zal gefouilleerd worden in het oude gedeelte van de stad.

Officier van justitie

Burgemeester Lonink heeft toestemming gekregen van de officier van justitie voor het preventief fouilleren in het veiligheidsrisicogebied van de gemeente. Hij volgt daarmee ook adviezen op van justitie en de politie. Lonink wil met de maatregel, die geldt vanaf komend weekend tot eind oktober, het wapenbezit ontmoedigen.

Gebied

Het aangewezen gebied wordt begrensd door de straten Binnenvaartweg, Kennedylaan, mr. F.J. Haarmanweg, Rooseveltlaan en de Otheense Kreek en de rivier Westerschelde. Onder het aangewezen gebied vallen de Binnenstad, Java, Noordpolder, Serlippenspolder, Lievenspolder, Bomenbuurt (is Triniteit), Oude Vaart, Zuiderpark, Zuidpolder, Oudelandse Hoeve en Katspolder.