Evenementen hebben last van slecht weer

VLISSINGEN - Een optreden van de Marinierskapel op de markt in Terneuzen is verplaatst naar het Scheldetheater.

Windstoten

Het Schelde Coördinatie Centrum in Vlissingen voorspelde aan het begin van de dag hevige regenbuien en zware windstoten met flinke golven op de Westerschelde. Daarom heeft Vlissingen Maritiem de tochten op de Westerschelde met publiek op de Scaldis, Eldorado en Avontuur af moeten gelasten.

Ook de Electric Light Sail Parade, die zaterdagavond vanaf 22.00 uur zou plaatsvinden, is afgelast. De schepen zouden dan, opgetuigd met duizenden lampjes, door de Binnenhaven van Vlissingen varen. Maar de wind kan de verlichting beschadigen en daardoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan aan boord. De rest van het programma voor zaterdag en zondag gaat voor zover bekend wel gewoon door.

Zierikzee

Bij de Havendagen in Zierikzee is de vlootschouw afgelast. Die zou zaterdagmiddag om 14:00 uur plaatsvinden.

Terneuzen

De locatie van het optreden van van de Marinierskapel in Terneuzen is verplaatst van de markt naar het Scheldetheater. Dat optreden is bedoeld als een gratis voorproefje van het Festival Zeeuws-Vlaanderen.
De verwachte regen zou de instrumenten van de kapel kunnen beschadigen. Er zijn gidsen op de markt aanwezig die het publiek richting de nieuwe locatie geleiden.