Watersnoodmonument Kruisdorp vernield

KRUISDORP -
De kunstenaar heeft nog de mal liggen van de gestolen vogel, dus het kunstwerk kan binnen korte termijn gerepareerd worden. De vernieling is nu extra vervelend omdat op 1 februari er een herdenking is over de watersnoodramp bij het monument.
Volgens Ivens is de totale waarde van het brons niet zo groot. "Maar de vogel als kunstwerk zelf kan wel wat meer opleveren", aldus de kunstenaar.

Kunstwerk

Het kunstwerk bestaat uit acht zuilen van tweeënhalve meter hoog en een halve meter breed. De zuilen zijn opgesteld in een achthoek met een doorsnede van ongeveer tien meter. Om de gevoelens en gedachten van ieder die het betrof en raakte vast te leggen, heeft Ivens er voor gekozen om het monument te vervaardigen in graniet. Graniet staat voor keihard, de overlevingsdrang van de mensen en het staat voor grauw als de kleur van het water.
Verkiezing watersnoodmonument
In de provincie zijn 36 monumenten te vinden die herinneren aan de watersnoodramp van 1953. Omroep Zeeland is benieuwd welk watersnoodmonument de Zeeuwen het meest indrukwekkend vinden. Door op de volgende link te klikken, kunt u aangeven welk monument er voor u het meest uitspringt.
Uitzending rampnacht
In de nacht van donderdag op vrijdag tussen 19.00 en 06.00 uur is er bij Omroep Zeeland een radio-uitzending die helemaal in het teken staat van de herdenking van de rampnacht van 1953. De insteek van deze ‘Nacht van de ramp’ is herbeleving van de rampnacht met ooggetuigen en deskundige gasten.