Vier promoties voor 'het beste jongetje van de klas'

OOST-SOUBURG -
Na een carrière als prof bij onder meer Sparta, SC Heerenveen en Feyenoord werd De Nooijer trainer. Hij was een van de initiatiefnemers van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland en bij de senioren rolde hij het trainersvak in bij FC Dauwendaele in Middelburg. Met die club promoveerde hij twee keer in vier seizoenen. Na twee seizoenen bij Goes staan er inmiddels weer twee promoties op zijn erelijst.

Achten

De Nooijer volgde de cursus voor het diploma Trainer Coach II bij Diederik Hiensch uit Hoedekenskerke. "Samen met Dennis kwam hij op de cursus bij het CIOS, drie jaar geleden. Hij was het beste jongetje van de klas. Ik geloof dat hij geslaagd is met allemaal achten." Nu volgt De Nooijer de cursus Trainer Coach I Jeugdopleiding waarmee hij ook aan de slag kan in de hoofdklasse met Goes.

Goede trainers

Volgens Hiensch gaf De Nooijer op de cursus al goede trainingen. "Hij heeft natuurlijk goede trainers gehad en de laatste jaren heeft hij het werken met een seniorenselectie ontwikkeld."

Glimlach

Collega trainer Leendert Geelhoed uit Kamperland heeft de trainerscarrière van De Nooijer gevolgd en weet wat zijn kracht is. "Gérard ligt goed bij de jongens en kan op een eenvoudige manier het uit kan uitleggen en juiste snaar weet te raken. En met zijn glimlach kan hij er altijd wel een draai aan geven."

Geen kampioen

Opvallend is dat De Nooijer nog geen kampioen is geworden bij de senioren. "Pieken is periodekampioen worden. Dan kan Gérard de mensen geweldig motiveren. Maar kampioen worden is toch iets anders. Daar is een andere focus voor nodig dan pieken", aldus Geelhoed.

Emoties

Daarnaast vinden Geelhoed en Hiensch dat De Nooijer zijn emoties beter onder controle zou moeten krijgen. "Hij is betrokken bij zijn elftal en dat is natuurlijk goed. Maar soms is het te", zegt Hiensch.

Scheidsrechters

De Nooijer ligt regelmatig met scheidsrechters in de clinch. Zelf zegt hij daarover dat hij zijn emoties al beter onder controle heeft. "Ik ben soms nog als voetballer langs de kant en dat haal je toch niet weg. Maar ik weet wel dat ik een voorbeeldfunctie ben en daarom moet ik eigenlijk wel rustig aan doen"