Kouman opgestapt als voorzitter van VC Vlissingen

OOST-SOUBURG -
Aanleiding voor het vertrek van Kouman zijn besprekingen die het bestuur van Vlissingen voert met de stichting Ondersteuning Topsport Zeeland (OTZ) over de toekomst en ambities van het eerste elftal van de club. "De financiële toezeggingen van OTZ zijn onvoldoende om de eerste selectie op dit niveau (of hoger) te houden", zo verklaart Kouman zijn vertrek.

Toezeggingen

Kouman stelde begin januari zijn functie al ter beschikking omdat OTZ volgens Kouman gedane toezeggingen had ingetrokken. Kouman keerde daarna nog wel terug, maar stapte afgelopen dinsdag definitief op.

OTZ

OTZ werd in 2010 opgericht door Johan de Visser uit Oost-Souburg en Rob Vergouwen uit Wemeldinge. OTZ wilde VC Vlissingen uit de financiële problemen helpen. De stichting was onder meer verantwoordelijk voor de samenstelling van de technische staf en de eerste selectie. Rob Vergouwen stapte eind vorig jaar uit de stichting vanwege een verschil van inzicht met De Visser over het te voeren beleid.

Opvolger

Het bestuur van VC Vlissingen gaat op zoek naar een vervanger voor Kouman. Dat zal in eerste instantie een ad-interim voorzitter worden. Hert bestuur is al in gesprek met een kandidaat.