Koppejan voelt zich onvoldoende gesteund door CDA

OOST-SOUBURG -
Volgens Koppejan waren de afgelopen jaren niet de makkelijkste. Rond de discussie over de gedoogconstructie met de PVV had hij op een gegeven moment zelfs permanente bewaking aan huis nodig. Patricia de Milliano uit Oostburg staat nu op plek 19.

Nieuwkomers

De CDA-lijst voor de verkiezingen van 12 september wordt aangevoerd door Sybrand van Haersma Buma, op twee staat Mona Keijzer uit Purmerend. Bij de eerste 15 kandidaten staan acht nieuwkomers. Van de huidige Kamerfractie keren negen leden terug op de lijst.

Lokale afdelingen

De advieslijst die het CDA-partijbestuur heeft opgesteld, wordt vandaag nog naar de lokale CDA-afdelingen gestuurd. Die hebben tot 25 juni de tijd om wijzigingsvoorstellen in te dienen. De definitieve lijst wordt op 30 juni vastgesteld door het CDA-partijcongres.

CDA Zeeland.
Het CDA Zeeland is teleurgesteld, nu Ad Koppejan niet langer op de kieslijst van het CDA staat. Volgens voorzitter Wim Jansen was Koppejan eerste keuze voor de regionale afdeling. De Milliano noemt hij 'de volgende keus', de partij zal haar voluit steunen.

Dissident

Ad Koppejan (1962) is sinds 2006 lid van de Tweede Kamer. Eerder was hij onder meer voorzitter van het Christen Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) en werkzaam in het bedrijfsleven. In de CDA-fractie werd hij vaak gezien als dissident, onder meer vanwege zijn protest tegen de gedoogconstructie met de PVV. In Zeeland is Koppejan vooral bekend vanwege zijn strijd tegen de ontpoldering.