Kloosterboer wil nieuwe fabriek bouwen

VLISSINGEN-OOST - 600 schepen uit de hele wereld meren jaarlijks af aan de kades van Kloosterboer. Vol fruit en sap. Dat wordt opgeslagen in grote, gekoelde terminals, klaar voor verder transport. Maar met dat sap gebeurt meer. Sinds een jaar of tien wordt het hier gemixt tot eindproduct.

Sap

Na het mixen van de sap vervoeren dagelijks 30 vrachtwagens het eindproduct naar de verpakkingsfabrieken in Europa. Goed voor zo'n 25-duizend pakken sap. Maar dat wil Kloosterboer anders zien: het heeft, samen met klanten, plannen voor een nieuwe fabriek. In die fabriek wordt dan het sap ook verpakt.

Groter

Behalve fruitsap verwerkt Kloosterboer fruit van over de hele wereld in Vlissingen-Oost. Alleen al door dit bedrijf is de fruitoverslag in de haven van Vlissingen vele malen groter dan bij concurrent Rotterdam.

Groei

Ondanks de economische crisis is groei dus het sleutelwoord bij Kloosterboer. Plannen voor een nieuwe fabriek, groei in overslag. Zaterdag kan iedereen dat met eigen ogen aanschouwen tijdens de rondleidingen die het bedrijf houdt.