Schot gelost bij gewapende overval Albert Heijn

VLISSINGEN -
Rond 06.00 uur kwamen twee overvallers via het laadplatform de supermarkt binnen. Na binnenkomst zijn drie supermarktmedewerkers met een wapen bedreigd. Binnen vier minuten stonden de overvallers weer buiten.

Hulpdiensten

Naast deze drie waren nog negen medewerkers in de winkel aanwezig. Zij hebben zichzelf in veiligheid gebracht. Deze medewerkers hebben vervolgens de hulpdiensten ingeschakeld door 112 te bellen.

Signalement

De politie heeft van één van de overvallers een signalement vrij gegeven. Ook is de politie op zoek naar personen die rond 06.00 uur iets opvallends bij de supermarkt hebben gezien. Zo is de politie op zoek naar mensen die meer weten over een auto die snel wegreed in de buurt van de supermarkt rond de tijd van de overval.

Professionele hulp

Volgens een woordvoerder van het hoofdkantoor van de winkelketen in Zaandam is meteen professionele hulp geregeld voor medewerkers en voor personeel dat vragen heeft over de overval. Verder kan en wil de woordvoerder niets zeggen over het incident, omdat het onderzoek van de politie nog in volle gang is.

Trend

De laatste maanden kreeg Albert Heijn wel vaker te maken met winkelovervallen, maar die trend lijkt af te nemen, zegt de woordvoerder. Eerste prioriteit is dan altijd direct hulp bieden aan personeel dat oog in oog heeft gestaan met de overvallers.

Onderzoek

Waar de supermarkt normaal gesproken op maandag om 8.00 uur de deuren opent, bleven deze vanmorgen dicht voor onderzoek. Rond 10.45 uur is de Albert Heijn XL weer opengegaan voor het winkelend publiek.
Foto: fotopersbureauzeeland.nl