Hoogerland rijdt Ronde van Vlaanderen en Giro

AMSTERDAM - De belangrijkste wedstrijden voor Hoogerland in het eerste deel van 2013: GP La Marseillaise (Fra, 27 januari), Ronde van de Algarve (Por, 13-17 februari), Tirreno-Adriatico (Ita, 6-12 maart), Milaan-Sanremo (Ita, 17 maart), enkele Vlaamse voorjaarsklassiekers waaronder de Ronde van Vlaanderen (Bel, 31 maart), Amstel Gold Race (Ned, 14 april), Luik-Bastenaken-Luik (Bel, 21 april) en de Giro d'Italia (Ita, 4-26 mei).

De afgelopen twee jaar startte Hoogerland niet in de Ronde van Vlaanderen. De twee edities waarin hij wel startte eindigde hij als twaalfde en elfde. "Omdat ik de Giro rijdt zal ik het aantal wedstrijden wel doseren", laat Hoogerland weten. Het vervolg van het seizoen is nog niet duidelijk. "Ik zeg tegen de Tour geen nee, maar op dit moment ook nog geen ja."

Voortbestaan ploeg
Het is overigens nog niet zeker of Vacansoleil-DCM ook volgend seizoen nog actief is in de wielersport. De contracten met beide sponsoren lopen aan het einde van het seizoen af. Volgens manager Luijkx wordt er in het voorjaar met de bedrijven geëvalueerd. De contracten van de meeste renners - waar onder Hoogerland - lopen aan het einde van het seizoen af.