Eric Hellemons stapt op bij hoofdklasser Hoek

HOEK - Hoek was voor oud-profvoetballer Hellemons de eerste amateurclub waar hij als trainer aan de slag ging. Hij lag in de afgelopen maanden meerdere malen met het bestuur overhoop over verschillende zaken. Zo verweet Hellemons het bestuur dat het afspraken niet nakwam, omdat hij niet op het hoofdveld mocht trainen met zijn selectie. Daarop stapten twee bestuursleden op. Ook op zijn spelers had Hellemons kritiek. Bij hen ontbrak het volgens de oefenmeester soms aan drive en teamspirit.

Siereveld

Voor aanvoerder Giovanni Siereveld kwam het vertrek van Hellemons niet als een verrassing. "Ik ben natuurlijk ook niet blind en doof", zegt Siereveld. "Maar de trainer is wel sneller dan ik had verwacht vertrokken. De reacties op zijn vertrek zijn binnen onze spelersgroep verdeeld." Siereveld gaf eerder aan dat hij vond dat Hellemons moeite had met de overstap van het profvoetbal naar het amateurvoetbal. Dat is volgens hem ook een reden geweest voor de korte samenwerking. "Ik weet niet precies welke afspraken hij met Hoek gemaakt heeft, maar hij bleef wel vaak op dezelfde onderwerpen terug komen. Of ik vind dat hij teveel over dingen heeft gezeurd? Misschien wel ja."

Vanhuele

Eric Hellemons had Hoek elf competitiewedstrijden onder zijn hoede. Ook zijn assistent Jan Vanhuele is opgestapt. Hoek staat op de zesde plaats in de hoofdklasse. De doelstelling is om terug te keren naar de topklasse. Speler Alain van Mieghem en keeperstrainer Rudy van Beveren leiden de trainingen van Hoek tot er een nieuwe hoofdtrainer gevonden is.