Kapelle ongelukkig met commotie rond Herselman

KAPELLE - Raadslid Peter Ganseman van Gemeentebelang, de partij die het initiatief voor het spoedberaad heeft genomen, is van mening dat Herselman niets anders rest dan de eer aan zichzelf houden en opstappen. De Kapelse fractievoorzitters willen zover nu nog niet gaan. Wel betreuren ze de gang van zaken.

Connectie

Het steekt de raadsleden het meest dat Herselman hen twee weken geleden, vlak na de inval bij het bedrijf, niet heeft verteld over zijn band met Hoogwerkersservice Zeeland. Ze willen eerst uitleg van Herselman en praten tijdens de raad van 20 december verder over de kwestie.

Overbodig

Wethouder Jon Herselman van Kapelle zelf vindt alle commotie overbodig. Hij peinst er niet over om af te treden en noemt de hele affaire vervelend, maar niet meer dan dat.

Inval

Bij het bedrijf Hoogwerkerservice Zeeland deed de politie begin deze maand een inval. De zes mensen die daarbij zijn aangehouden worden verdacht van drugshandel en witwaspraktijken.

Wethouder

Parttime-wethouder Herselman was eerder betrokken bij een conflict tussen de plaatselijke tennisclub en het Racketcentrum in Kapelle, waarvoor hij de boekhouding doet. De tennisclub wilde een verharde baan, maar dat zou concurrentie betekenen voor het Racket-centrum. Als wethouder wilde Herselman alleen een gravelbaan subsidiëren.