Raad Sluis eist woonzorgcentrum op geplande plek

SLUIS -
De gemeenteraad van Sluis houdt unaniem vast aan de nieuwbouw van verzorgingshuis De Burght in Oostburg. Vorige week bracht de gemeente Sluis het bericht naar buiten dat de nieuwbouw van de baan was. De Stuurgroep Aantrekkelijk Oostburg die de gemeente adviseert over krimp in Zeeuws-Vlaanderen, vindt de bouwlocatie namelijk veel geschikter voor bijvoorbeeld een cultureel centrum.

Furieus

De gemeenteraad die van niets wist, reageerde furieus en diende twee moties in. In een ingelaste raadsvergadering moest het college van burgemeester en wethouders gisteren dan ook diep door het stof.

Bouwplannen

Of de plannen voor de bouw van De Burght nu gewoon doorgaan, durfde wethouder Peter Ploegaert niet hardop te zeggen. Dat hangt ook af van de ontwikkelaars, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Woonzorg Zeeuws-Vlaanderen.

Gepasseerd

De gemeenteraad voelde zich gepasseerd door het college en de stuurgroep. Het vertrouwen heeft dan ook een flinke deuk opgelopen, vonden de raadsleden. De wethouder gaf aan er alles aan te zullen doen om het vertrouwen te herstellen.