Eerste ghostwalk: over horror en moordenaars (video)

Een spannend stukje geschiedenis beluisteren overspoken, skeletten enmoordenaars terwijl je door Middelburg wandelt. Gisteravond was de eerste "ghostwalk" in Zeeland uitverkocht. Aan zo'ntwintig deelnemers verteldeschrijver Jan Kuipers over de duistere kant van de Zeeuwse hoofdstad.

Verhalen
Kuipers leidde het gezelschap langs dertien plekken in de stad; locaties die te maken hebben met kruisvaarders, pestlijders en grafkelders. Het publiek was onder de indruk van de verhalen die Kuipers vertelde. "Hij vertelt wel leuk en neemt je echt mee in het verhaal," zegt een meneer. "Ik wist niet dat Middelburg zulke verhalen in zich had,"merkte een mevrouw op. 

(foto: OZ)

Londen
Initiatiefneemster voor de tochten is Marloes Mathijssen van Sinister Zeeland. "Ik ken dit soort ghostwalks van grote steden als Londen en New York. Er valt zoveel spannends te vertellen over de stad, juist over die duistere kant, waarom zou je dat niet hier kunnen doen?"

Bijverdienen
De wandelingen worden uitgestippeld door Zeeuwse schrijvers, die op deze manier een centje kunnen bijverdienen. Er wordt gezocht naar plekken waar de gewone toerist niet komt. Als het aanslaat komen er ook wandelingen in Goes, Hulst en Vlissingen, zegt Mathijssen. 

51.4963301,3.601878

Meer over dit onderwerp:
Walcheren
Deel dit artikel:

Reageren