Topkok Sergio Herman stort zich op frietjes mèt

Topkok Sergio Herman uit Sluis opent nog dit jaar vijf locaties waar hij friet gaat verkopen. In het zogenoemde 'Frites Atelier' gaat hij aardappelen van diverse Zeeuwse rassen gebruiken. Hij serveert er biologische groente bij, geteeld bij HofWelgelegen in Middelburg.

Happy and humbled to announce our new project: @FritesAtelier. #comingjune2016 #staytuned pic.twitter.com/pyoOwCv5zu

— Sergio Herman (@SergioHerman) April 14, 2016

Liefhebber
Sergio Herman zegt dat hij altijd al een groot liefhebber van friet is geweest. Volgens hem is echt lekkere friet maken lastiger dan veel mensen denken. Zelf heeft hij anderhalf jaar geëxperimenteerd met de receptuur.

Mayo
In zijn 'ateliers' zullen gasten bij hun frietjes kunnen kiezen uit vijf sauzen van de hand van Sergio: basilicum, peper, truffel, Bearnaise en classic Belgische mayo. Vanaf juni kan dat bij de eerste vestiging in Den Haag. De vier andere locaties volgen later dit jaar, waar precies is nog niet bekend.

Bord friet (foto: OZ)

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Sergio Herman friet
Deel dit artikel:

Reageren