Kijk live mee naar de uitreiking Four Freedoms Awards

MIDDELBURG-De gehele ceremonie van de Four Freedoms Awards is te volgen bij Omroep Zeeland. Vanaf 11.40 kunt u meekijken vanafhet Abdijplein in Middelburg. Rond die tijd arriveren alle gasten waaronderKoning Willem-Alexander, Koningin Maxima, prinses Beatrix, leden van de Eerste en Tweede kamer, de laureaten en als laatstebondskanselier Angela Merkel.

Uitreikingen
Na een openingswoord van commissaris van de koning Han Polman, ontvangt de Syrische advocaat en mensenrechtenstrijder Mazen Darwish als eerste de award voor de Vrijheid van Meningsuiting. Drie geestelijken uit de CAR ontvangen daarna de award voor de Vrijheid van Godsdienst. De Congolese gynaecoloog Dennis Mukwege krijgt de derde award: de Vrijwaring van Gebrek, en de organisatie Human Right Watch ontvangt de award voor de Vrijwaring van Vrees.

Internationale Award
Als laatste ontvangt bondskanselier Angela Merkel uit handen van minister-president Mark Rutte de Internationale Four Freedoms Awards. De ceremonie in de Nieuwe kerk begint om 11.45 en duurt tot 13.00 uur.

(Foto Nieuwe Kerk: Cris06)

51.4996195,3.6143664

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Zeeland algemeen FFA
Deel dit artikel:

Reageren